Kultúra

Szeretek lopni, ez az egyetlen élvezet!

Tudósok
Tudósok
Tudósok-klippremier a 24.hu-n, drMáriás festményei életre kelnek.

A több mint három évtizede Újvidékről induló Tudósok zenekar fellépett már elmegyógyintézetben, utcai demonstrációkon, foglalt házakban és avantgárd zenei fesztiválokon New Yorktól Londonon át Moszkváig, és a magyar underground egyik legrégebb óta működő formációja.

Legutóbbi dalukat, a Szeretünk lopni című számukat így írják le:

A magyar-mexikói népzenei alapra a globális és nemzeti kleptomániáról szóló szövegsorok gyönyörűen illeszkednek, amelyekből megtudhatjuk, hogy a vécépapírtól az autópályákig, a parki padtól a szállodaláncig, a koldus mankójától a termőföldekig, akik tehetik, mindent ellopnak. A zenéért Gulyás Levente gitáros, Endrei Dávid basszusgitáros és Jeli Gergely dobos felelnek, míg magát a dalt a kocsmaitól az operaháziig terjedő stílusskálán drMáriás kántálja.

Most a dalhoz klip is készült, VJ Totyi jóvoltából, aki a tavalyi Ördögkatlan fesztiválon hallotta először a dalt, és egyből ihletet is kapott ahhoz, hogy drMáriás festményeinek a felhasználásával hatalmas kórusban szólaltassa meg e dalt a mai politika és közéleti szereplőivel Völner Páltól Soros Györgyig, Mészáros Lőrinctől Csányi Sándorig, Mága Zoltántól Putyinig és Obamától Orbánig.

A klip előzetese annak az egész estés műsornak, melynek keretében a Tudósok együttes nagyszabású élőkoncertet ad majd egy hatalmas ledfal előtt, amelyen 90 perces HD videó ad keretet új számokat is tartalmazó produkciójuknak. A május 20-án az A38 Hajón rendezendő koncert felvezető műsorában zenés operett formájában beszél majd legújabb festményeiről drMáriás Tövisházi Ambrus zeneszerző hangkölteményeire, aki a Szeretünk lopni hangfelvételének produceri munkájáért is felelős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik