Kultúra

Szerződést bontott a közmédia Demeter Szilárd cégével

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Májustól nem a Demeter Szilárdhoz köthető Petőfi Media Group (PMG) készíti a Petőfi TV és a Petőfi Rádió műsorait, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) ugyanis szerződést bontott a céggel – derült ki a PMG szűkszavú közleményéből.  Az MTVA és a PMG még tavaly októberben lépett szorosabb együttműködésre a Petőfi-emlékévhez köthető médiatartalmak hatékonyabb megvalósítása érdekében.

Demetert lapunk kereste a szerződésbontással kapcsolatban, ám a főigazgató nem kívánt többet megosztani annál, amit a közleményben megosztottak, illetve, amit az Indexnek elárult. „Ne verekedj fehér emberek előtt” – idézte Chris Rockot az ügyre reflektálva. Az erdélyi médiabirodalomban zajló átszervezésekkel kapcsolatban a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója már bőbeszédűbb volt, lapunknak elmondta, hogy tíz éve van abban, hogy nívós média legyen Erdélyben.

Ha ennek a médiatérnek a fenntartásában és gyarapodásában bárki segíteni tud, azt továbbra is csak támogatni tudom. Ami a vélelmezett bukásomat illeti: bukni csak az tud, aki valahol ott van valaminek a tetején. Az én küldetésem nem az volt, hogy az erdélyi médiát vezessem, hanem az, hogy bevédjem és segítsem, tehát őrkutya módjára körberohangáltam, ha kellett. Ennek is volt köszönhető, hogy az Erdélyi Médiatér Egyesület tulajdonában lévő médiumok szerkesztőségei a legszabadabb, értékelkötelezett munkát végezhettek az elmúlt években, és remélem, ezt folytathatják is.

– nyilatkozta Demeter a 24.hu-nak.

A szerződésbontással kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük az MTVA-t is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kapcsolódó
Demeter Szilárd: Az én küldetésem nem az volt, hogy az erdélyi médiát vezessem, hanem az, hogy bevédjem
„Ami a vélelmezett bukásomat illeti: bukni csak az tud, aki valahol ott van valaminek a tetején” – nyilatkozta lapunknak Demeter Szilárd, akit az erdélyi médiabirodalomban zajló átszervezésekről kérdeztünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik