Kultúra

Katy Perry pert vesztett Katie Perry ellen

KENA BETANCUR / AFP
KENA BETANCUR / AFP

Katy Perry énekesnő elvesztette a Katie Perry nevű ausztrál divattervezővel folytatott védjegyharcot. Katie Taylor, aki születési nevén, Katie Perryként árul ruhákat, beperelte a popsztárt, mondván, hogy árucikkei sértik a tulajdonában lévő védjegyet. Pénteken egy bíró úgy döntött, hogy a Katy 2014-es ausztrál turnéjára eladott ruhák valóban megsértették Katie védjegyét.

Ez két nő, két tinédzserkori álom és egy név története

– írta ítéletében Brigitte Markovic bíró, utalva Katy Perry Teenage Dream című slágerére.

A bírónő szerint az énekesnő, született Katheryn Hudson jóhiszeműen használta a Katy Perry nevet, és nem tartozik semmilyen személyes kártérítéssel a tervezőnek. A sztár cégének, a Kitty Purrynek azonban kártérítést kell fizetnie, amiről a jövő hónapban születik döntés.

A tervező 2007-ben kezdett el ruhákat árulni Katie Perry márkanévvel, és a következő évben védjegyként bejegyeztette Ausztráliában. Az énekesnő, aki 2008-ban aratta első sikereit, a bíróság szerint megsértette a védjegyet, amikor a közösségi médiában merchandise termékeket népszerűsített.

Markovic bíró továbbá elutasította a popsztárnak a Katie Perry védjegy törlésére irányuló kérelmét.

A tervező úgy értékelte, hogy Dávid és Góliát harcát nyerte meg:

Nemcsak [magamért] harcoltam, hanem az ország kisvállalkozásaiért is, amelyek közül sokat nők indítottak, és amelyek olyan tengerentúli entitásokkal találhatják magukat szemben, amelyek sokkal nagyobb pénzügyi hatalommal rendelkeznek, mint mi

idézte Katie Perryt a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik