Kultúra

Eva Green pert nyert, és egymillió dollárra jogosult a be nem mutatott sci-fi miatt

Christophe ARCHAMBAULT / AFP
Christophe ARCHAMBAULT / AFP

Eva Green színésznő megnyerte a produkciós céggel folytatott bírósági csatáját egy törölt sci-fi film miatt, amelyben ő lett volna a főszereplő. Az ügy a brit projekt 2019 végi összeomlásából ered, amelyben Green lett volna a főszereplő és executive-producer. Az ügy lényegében arról szólt, hogy melyik fél a hibás a projekt meghiúsulásáért, mivel mindkét félnek egymásnak ellentmondó narratívái voltak az ügyben. Green azt állította, hogy jogosult a projekt kezdetén elfogadott 1 millió dolláros honoráriumra, azzal érvelve, hogy a szerződése értelmében jár neki a pénz, függetlenül attól, hogy bemutatták-e a filmet vagy sem.

Pénteken a bíróság ítéletében Green javára döntött, kimondva, hogy jogosult az 1 millió dolláros díjra, és elutasította a produkció ellenkérelmét – számolt be a PA hírügynökség alapján a Deadline, mely szerint a bíró azt állapította meg, Green részéről nem történt kötelességszegés az ügyben.

Az év elején Londonban tartott tárgyalás során a White Lantern produkciós cég jogi képviselője azzal érvelt, hogy Green kategorikusan elzárkózott az együttműködéstől, és többször is ésszerűtlen követeléseket támasztott. Green ügyvédje azonban azt mondta, hogy a színésznővel szemben karaktergyilkosságot követtek el.

A tanúvallomása során Green tagadta azokat az állításokat, miszerint nem volt hajlandó folytatni a projektet, és azt mondta: „Az alatt a húsz év alatt, amióta filmeket készítek, soha nem szegtem meg a szerződést, és még egy forgatási napot sem hagytam ki.” A színésznő külön megalázónak nevezte, hogy a White Lantern a perben felhasználta a magánüzeneteit, melyben keresetlen szavakkal illette a stáb és a cég egyes tagjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik