Kultúra

Csepregi Éva életműkoncertet ad az Arénában

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

2024. január 6-án a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik Csepregi Éva, aki számos vendéget ígér, köztük a Neoton Família Sztárjait. Az énekesnő az MTI-nek azt mondta, régóta tervez egy nagyobb szabású szólókoncertet, és úgy érzi, ennek most jött el az ideje, hiszen ereje teljében van és sok a mondanivalója.

A jövő januári koncerten olyan dolgokat is szeretnék elénekelni, amiket nem, vagy csak nagyon ritkán szoktam, miközben persze előadom a kihagyhatatlan slágereket is, amilyen a Santa Maria, a Nyár van, a Holnap hajnalig vagy a 220 felett. Szeretnék néhány dolgot elmesélni a közönségnek, miközben archív képeket is bemutatunk a háttérben

– mondta az énekesnő, aki az idén tölti be a hetvenedik évét.

A két és félórásra tervezett jövő januári koncert három tematikus részből fog állni, a Neoton Família Sztárjai külön blokkban lépnek színpadra Csepregi Évával. Az énekesnőt ezen kívül egy ismert zenészekből álló zenekar kíséri, fia, a dobos-énekes Heatlie Dávid vezetésével, aki végig színpadon lesz, hiszen hosszú évek óta állandó tag a Neoton Família Sztárjaiban is. Vendégként színpadra lép Szulák Andrea, Náray Erika, a hangszereléseket Deseő Balázs készíti, a koncertet Radnai Márk rendezi. A Neoton Família Sztárjai formációban Csepregi Éva és Heatlie Dávid mellett Végvári Ádám (gitár-ének), Baracs János (basszusgitár), Lukács László (gitár) és Lukács Andrea (zongora, vokál) szerepel.

Szijjártó Péter kedvenc zenekarának története a hatvanas évekbe nyúlik vissza, az alapító Pásztor László és Galácz Lajos volt. A vokális popzenét játszó együtteshez a hetvenes években csatlakozott Csepregi Éva, az együttes 1977-ben változtatta meg a nevét Neoton Famíliára, mely a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legsikeresebb magyar popzenekara volt. Csepregi Éva akkoriban Erdős Péter, a magyar könnyűzene irányítója élettársa volt, aki a Neotont is menedzselte:

A Péter hozta ki az emberekből, akik körülöttünk-körülöttem voltak, az alkotói kedvet, a tehetségüket mozgósította a siker reményében. És tényleg megszületett egy Neoton Família, ami sikert sikerre halmozott. Ő nekem a szakmát adta a kezembe – de a többieknek is.

mondta Csepregi tavaly D. Tóth Krisztának Erdősről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik