Kultúra

Pedro Pascal és Ethan Hawke pisztolyharctól sem mentes szerelméről mesél Almodóvar új filmje

Pedro Almodóvar, Pedro Pascal, Ethan Hawke. Ez a három alkotóelem önmagában is ígéretesen hangzik, pláne, ha egy, erősen a Túl a barátságonra hajazó, meleg cowboyokról szóló szenvedélyes, veszélyes románcról mesél, ahogy azt a Strange Way of Life teszi. A film egy félórás rövidfilm, szóval bemutatása jó eséllyel nem a klasszikus moziforgalmazásban várható, ám azért egy teljesen hivatalos trailert mégis kiadtak a filmhez. A projekt azért is érdekes, mert annak idején Almodóvarnak felkínálták a lehetőséget, hogy megrendezze a Jake Gyllenhaal és Heath Ledger főszereplésével készült filmet, ám végül nem vállalta el, attól félt ugyanis, hogy nem fogja megkapni azt az alkotói szabadságot, amire vágyott. Most azonban végre megmutathatja, milyen gondolatai vannak neki a Vadnyugat-pisztolypörgetés-férfiszerelem témában.

Megvannak benne a western elemei. Van pisztolyhős. Van ranch. Van seriff. Ami viszont a legtöbb westernben nincsen: olyan párbeszédek két férfi között, amilyet nem hiszem, hogy valaha is láthattunk volna egy westernben

– nyilatkozta egy interjúban a rendező. A filmet először az idei cannes-i filmfesztiválon lehet látni, mutatjuk a trailert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik