Kultúra

Begipszelt karral, de újra próbál Eszenyi Enikő

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Visszatért a Játékszínbe, a Csodálatos vagy, Júlia! című előadás próbáira Eszenyi Enikő, miután egy februári fotóspróbán elesett és eltörte a csuklóját. A darabot akkor elhalasztották, nemcsak a főszerepet játszó Eszenyi balesete miatt, hanem azért is, mert Pásztor Erzsi kiszállt az előadásból arra hivatkozva, hogy nem tudja vállalni az intenzív próbákat.

A Vígszínház botránya után távozott egykori igazgatója ezzel a darabbal tér vissza a budapesti színházi életbe, így az előadást komoly érdeklődés övezi, nemrég Verebes István is mesélt a balesetről: szerinte Eszenyi hordágyat követelt a mentősöktől, mondván, ő egy nemzeti kincs.

Kapcsolódó

A színésznőt megműtötték, és még rögzítő kötésben ugyan, de már visszatért a próbákra, amelyekkel a május 6-ra halasztott bemutatóra készülnek. A Blikk fotókat is közölt a színházba érkező Eszenyiről, aki a lap informátora szerint

láthatóan nehezen állt vissza arra, hogy ennek a darabnak ő „csak” a főszereplője, nem a rendezője.

A lap azt is tudni véli, hogy azt is Eszenyi kérte, hogy a baleset után újra próbáljanak néhány hetet, annak ellenére, hogy a baleset előtt az előadás már gyakorlatilag készen volt, még ha a távozott Pásztor Erzsi helyére érkező Varga Mária miatt alighanem jól jön az extra próbaidőszak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik