Kultúra

Íme a pillanat, amikor ébred Budapest – klippremier

A Konyha zenekar új klipje a 24.hu-n debütál.

A Harcoshalak klipje visszatér a dal születésének helyszínére: az első verziót ugyanis egy hosszú hajnali séta alatt írta Szepesi Mátyás frontember, ami érintette a mostani klip valódi főszereplőjét, a Margit hidat. A Lehel Olivér által rendezett klip nem tartalmaz vágást, egy különleges pillanatot viszont igen: a dal derekánál kapcsolt ki a közvilágítás, nem hivatalosan is jelezve hogy az éjszaka véget ért.

Ez a dal arról szól, hogy a szerelem nem egyszerű: a harcoshal ugye egyszerre a szépség és a kegyetlenség találkozásának metaforája. A dal persze nemcsak a nehézségekről szól, hanem hogy sokszor bekerülünk olyan folyamatokba-körforgásokba, hogy mi is csak nézünk – majd úgy is oldódnak meg ezek a rossz körök, hogy szinte észre sem vesszük. Egy hosszú séta alatt írtam a dal gerincét, nagyjából 12000 lépés volt a Budai Vár tövéből Újlipótvárosig – ebből indult ki a klip koncepciója is

– mondja a klipről Szepesi, hozzátéve, hogy eredetileg másfélszeres gyorsításban vették fel, a képek visszalassított tempója szerinte így jól illeszkedik az ember hajnali lebegős, elemelkedett hangulatához.

A produceri teendőket Toldi Miklós látta el, aki a Százszor visszajátszott mellett számos rádiós Konyha dal (Hazahaza, Mindig idebent, Tegnap éjjel) producere (akivel Szepesi hét évig játszott közösen a Magashegyi Undergroundban).

A dal koncerten először április 29-én a Kobuci kertben, a Söndörgővel közös tavaszköszöntő koncertjükön lesz hallható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik