Kultúra

Meghalt Cs. Németh Lajos

Zih Zsolt / MTVA
Zih Zsolt / MTVA

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Cs. Németh Lajos színművész, írja a Színház Online. Cs. Németh Lajos 83 éves volt.

Cs. Németh Lajos 1940-ben született Karcagon, 1962-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályafutása során olyan színházak foglalkoztatták, mint a debreceni Csokonai Színház, a Madách Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Turay Ida Színház.

A Színház Online visszaemlékezésében kitért arra, hogy a színész számos filmben feltűnt, egyik legismertebb alakítása Keleti Márton A tizedes meg a többiek (1965) című alkotásához fűződik. Szinkronszínészként egy ország ismeri hangját, több mint 2200 szinkronszerepet tudhatott magáénak.

A Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apja), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot szinkronizálta.

2013-ban Aase-díjat kapott, melyet a magyar színházi előadások epizódszerepeit megformálóinak ítélnek oda. Látható volt számos tévésorozatban is, például a Borsban, a Família Kft-ben vagy a Jóban rosszban című sorozatban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik