Kultúra

A filmrajongók most egyszerű filmnézéssel kijuthatnak a Velencei Filmfesztiválra

magyarhangya
magyarhangya

A magyarhangya filmforgalmazó Magyarországon elsőként csatlakozik ahhoz az Európában évek óta zajló kezdeményezéshez, amely versenyt hirdet az európai filmek szerelmesei között, éspedig komoly téttel: a Velencei Filmfesztiválra lehet vele kijutni.

A European Film Challenge első magyarországi fordulója április 20-án indul és két hónapig tart. A játék résztvevőinek ez idő alatt tíz európai filmet kell megnéznie és annak tárgyi bizonyítékát feltöltenie a honlapra, majd posztolni a filmélményről Facebookon vagy Instagramon #europeanfilmchallenge_hu hashtaggel. Ezzel pontokat lehet gyűjteni, akinek pedig a legtöbb pontja lesz június 20-án, az belépőt nyer az idei Velencei Filmfesztiválra, repülőjeggyel és szállással együtt.

A játékban részt vehet bárki, aki elmúlt 18 éves. Az interneten nézett filmek is számítanak, ám csak kevesebb pontért, a pontok maximalizálásához moziban kell kis európai országból származó filmeket nézni, illetve követni a kihívás weboldalát és közösségi felületeit, ott lehet ugyanis tájékozódni a pluszpont-szerzési lehetőségekről.

A kihívásnak lesz egy őszi fordulója is, azon majd a Berlinaléra lehet ugyanígy jegyet nyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik