Kultúra

2000 négyzetméteres konditerem nyílik a Hauer Cukrászda helyén

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Budapest híres cukrászdája ősszel zárt be a rezsiárak miatt.

A Rákóczi úton található, nagy múltra visszatekintő Hauer Cukrászda tavaly novemberben jelentette be, hogy bezár a megnövekedett energia- és alapanyagárak, valamint a csökkenő turizmus és az alacsony vendégszám miatt. Eddig nem volt világos, hogy van-e remény az újranyitásra, és ha nem, mi lesz a Hauer helyén, most azonban a bejárat mellé kihelyezett nagy, rikítósárga plakát adta meg a csattanós választ:

Itt egy 2000 nm-es konditerem nyílik!

– hirdeti a Színes Erzsébetváros Facebook-oldal által megosztott plakátfelirat, 2023 szeptemberét megjelölve a nyitásra.

A Hauer Cukrászda története a 19. század végéig nyúlik vissza. 1890-ben, Kazilek Nándor által alapított hely a férfi halála után néhány évvel, 1899-ben özvegye új férjének nevét vette fel, majd egészen a rendszerváltásig folyamatosan működött. Ezután teljesen átépítették, majd megkezdődött a három évtizede tartó hullámzása, aminek során több tulajdonosváltást élt át, és került botrányok kereszttüzébe (előbb egy méretes összeg eltűnése, majd a névhasználat joga miatt) a kapuk pedig sokszor hosszú évekre zárva maradtak.

A legutóbbi megnyitásra 2017. augusztus 20-án került sor, lendületüket pedig csak a koronavírus-járvány alatti lezárások látszottak megtörni – egészen 2022 őszéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik