Kultúra

Animációs sorozattal bővül a Stranger Things-univerzum

Netflix
Netflix

Ugyan a Stranger Things a jövő év második felében kiadni tervezett ötödik évadjával véget ér, a rajongóknak nem kell teljes búcsúra készülniük: a Netflix épp most adott zöld lámpát egy új szériának Hawkins világából, amely animációs formában meséli tovább a történetet, tudta meg a Deadline. Hogy annak pontosan melyik részét, az ugyanakkor nem nyilvános, így nem tudni, hogy valamilyen előtörténetről, spinoffról, vagy miről lesz szó az Eric Robles által fejlesztett sorozat esetében. Ugyanakkor az ötletgazda Duffer testvérek szerint az animáció is hozza majd azt a nosztalgikus hangulatot, amiért az eredeti, élőszereplős verziót szeretjük.

Mindig is álmodoztunk egy animációs Stranger Thingsről, ami azokra a szombat reggeli rajzfilmekre emlékeztet, amelyeken mi is felnőttünk, így az, hogy most ez az álom valóra válhat, nagyon izgalmas. Odavagyunk azért, amit Eric Robles és csapata kitalált, a forgatókönyv és a rajzok is hihetetlenek, alig várjuk, hogy láthassátok! A kaland folytatódik

– nyilatkozták Dufferék közleményükben. Ők egyébként nem is hagyják hátra a sztorit, az animációban is producerként tűnnek majd fel, Robles, valamint Shawn Levy és Dan Cohen mellett. Az animáció híre nem meglepetés: már tavaly nyáron híre ment, hogy Dufferék elindították saját gyártócégüket, a beszédes nevű Upside Down Picturest, amellyel több, Stranger Thingshez kapcsolódó projekt fejlesztésén dolgoznak, köztük egy színdarabon és egy élőszereplős spinoffon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik