Kultúra

Zárt osztályon kezelték mentális betegsége miatt Czerovszky Henriettet

TV2
TV2

Mentális betegségéről vallott Fiala János KeljFelJancsi című műsorában Czerovszky Henriett, aki a kilencvenes évek számos playback-zenekarának kölcsönözte az énekhangját, valamint nevéhez fűződik a Csinibaba című film Különös éjszaka című dala is. Tehetsége ellenére nem tudott igazán nagy karriert befutni, ezt pedig nehéz gyerekkorának és abból fakadó mentális betegségeinek tudja be, derül ki a beszélgetésből.

Elmondta, többször volt lakója pszichiátriai osztálynak, először 2013-ban, az után, hogy kiesett a The Voice című tehetségkutatóból, legutóbb pedig három hónapot töltött a zárt osztályon.

A betegségemnek nincs neve, nem tudják, mi az. Amikor bekerülök, le akarnak hozni a módosult tudatállapotról, ami a bipolaritással van összefüggésben. Olyankor sokat képzelődöm

– mesélte a műsorban, hozzátéve, hogy betegsége miatt sok mindent el is felejt. Ha neve nincs is betegségének, az eredetét az énekesnő sejteni véli: szerinte alkoholista mostohaapja, az ő testi-lelki terrorja okozta azt.

Kukoricán is térdepeltetett, de főleg lelkileg bántalmazott. Szélsőséges alkoholista volt, egy bántalmazó ember

– mondta az énekesnő, akinek mostohaapja nem csak őt, de édesanyját is bántalmazta. A nehéz gyerekkort aztán az alkohol súlyosbította, amihez akkor fordult, amikor nagymamáját ápolta. Elmondta: szerinte a pszichés  tüneteit az alkohol hívja elő. Most, az intézményből kikerülve újrakezdést tervez, elköltözött Szatmárcsekére, új lemezen gondolkodik, és bízik a pozitívabb jövőben. A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik