Kultúra

Nicolas Cage még fogait is beáldozta, hogy elég hiteles Drakula gróf lehessen

Le kellett fűrészelni őket, hogy 3D nyomtatással előállított vámpírfogakat kaphasson helyettük.

A sokak által különcsége miatt imádott hollywoodi sztár, Nicolas Cage legújabb filmjében, a Renfield című horrorkomédiában Drakula gróf bőrébe bújik bele. A színész világ legismertebb vámpírhoz való kötődése régóta ismert, egyszer például állítólag még egy éjszakát is eltöltött a Drakula kastélyaként számon tartott törcsvári kastélyban.

Nicolas Cage karakter iránti elkötelezettségét jól mutatja, hogy a jövő héten a magyar mozikban is bemutatásra kerülő film rendezője, Chris McKay azt mesélte az Insidernek, hogy a színész még a forgatás szüneteiben is karakterben maradt.

A film sminkese, Christien Tinsley pedig arról beszélt a Varietynek, hogy a sztár még a sfogait is lereszeltette, hogy aztán 3D nyomtatóval előállított vámpírfogakat rakhassanak be a helyére a forgatás idejére. Szóval a forgatás előtti, háromórás sminkmaraton után még az új fogait is minden egyes alkalommal be kellett raknia, mielőtt kamera elé állt volna.

Lereszeltük Nic fogait, és a műfogsorokat úgy illesztettük be, hogy ne akadályozzuk beszédét, és teljes szabadságot biztosítsunk számára.

Nicolas Cage kérésére kifejezetten vékony vámpírfogakat készítettek, ami a komoly segítséget jelentett a karakter megformálásában a kiejtést is fontos eszköznek tartó színésznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik