Kultúra

Látványos élmény, amiből otthonra is vihetsz

TulipGarden
TulipGarden
Tavasszal a természet újraéled, és a virágok színpompás szőnyegeivel borítják be a kerteket, parkokat és erdőket. A tulipánok nyílása az évszak jellegzetes látványossága és igazi élményt is adhat, ha meglátogatjuk a TulipGarden kertjeit.  

A hagymás virágok családjába tartozó, csodálatos színekben pompázó tulipánoknak számos fajtájuk van, különböző színű és formájú virágfejekkel. A tulipánok a tavasz jelei, és a virágok szépsége mellett fontos szimbolikus jelentéssel is bírnak.

A piros tulipán szenvedélyt és szerelmet jelképez, a fehér tulipán ártatlanságot, a sárga tulipán barátságot és boldogságot, míg a rózsaszín tulipán szeretetet és érzelmi kötődést fejez ki. A lila tulipán a bölcsességet szimbolizálja, míg a narancssárga tulipán lelkesedést és energiát sugároz.

TulipGarden

A TulipGarden egy kertészeti projekt, mely magyar kezdeményezésre indult el 2018-ban az első tulipános kert megnyitásával. Azóta 13 kert üzemel országszerte, ahol a látogatók nem csupán gyönyörködhetnek a virágokban, de akár maguk is szedhetik azokat. A TulipGardenek piknik hangulattal, programokkal, megvásárolható mesekönyvvel és különlegességekkel várják az érkezőket.

2023-ra már közel 3 millió hagyma virágzását csodálhatjuk meg az ország számos részén, ahol nemcsak a látvány, hanem az élmény is felejthetetlen.

A virágok nemcsak szépségükkel, hanem az aktív pihenés lehetőségével is ajándékozzák meg a látogatókat. Érdemes kihasználni az alkalmat, hogy barátainkkal, családunkkal közös időtöltésre, szabadidős tevékenységre és mozgásra invitáljuk egymást.

Az országot lefedő tulipántengerek hálózata szem előtt tartja a fenntartható gazdálkodást, így nem kell sok kilométert autózni a csodás élményért.

A TulipGarden kertek különböző helyszíneken találhatók. Balaton, Csákvár, Csömödér, Decs, Dunakanyar, Homokhátság-Tázlár, Győrladamér, Mórahalom, Nagykőrös, Nagyvenyim, Rétköz, Tisza-tó és Vát.

Minden kert más és más érdekességgel rendelkezik, például gyümölcsös, levendulalabirintus, szalmabálák, játszótér, állatkert is megtalálható, de van, ahol kézműves finomságokat, csokoládét, szörpöket is vásárolhatunk.

A TulipGardenek minden évben újdonságokkal, rengeteg virággal és szakmai tapasztalattal szeretnének örömet okozni a tulipánkedvelőknek, hogy a tulipános őrületet tovább növeljék hazánkban.

TulipGarden

Indulás előtt érdemes azonban ellenőrizni a TulipGarden weboldalán elérhető naptárt, hogy tájékozódjunk a tulipánszüretek pontos időpontjairól.

Metszéshez szükséges ollókat és kosarakat a helyszínen korlátozott számban tudnak biztosítani.

https://tulipgarden.hu/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik