Kultúra

Egy pokolba merülő család drámájáról mesél új szerepében Cserhalmi György és Alföldi Róbert

Nagy Iza / Lupa Pictures
Nagy Iza / Lupa Pictures
Hartung Attila új filmjében újra a FOMO alkotócsapatával dolgozott.

A ráckeresztúri Pázmándy-Brauch-kastélyban forgatta új filmjét Hartung Attila: A pokol élővilága egy család belső titkairól, hazugságairól, illetve elhallgatott nyomoráról beszél majd egy közös vacsorán át – derült ki a rendező a Filmvilághoz eljuttatott közleményéből.

Henrik élete romokban hever, köszönhetően a Szentiványi családnak, ami tönkretette őt, így a férfi bosszút esküdött. Közel jár ahhoz, hogy napvilágra hozza a család bűnlajstromát, erre pedig egy nagy családi vacsora során látja a legjobb lehetőséget, rövidesen azonban rájön: amit eddig igaznak gondolt, az lehet, hogy köszönőviszonyban sincs a valósággal

– olvasható a film leírásában, amihez a rendező hozzáfűzte:

Ebben a történetben is a bűn kérdésköre foglalkoztat, az elszámoltathatóság szubjektivitása és annak következményei. Ez egy dráma, horrorelemekkel, amiben a sokszor ismételt családi anekdoták ferdítései és hazugságai mögött meghúzódó, tovább öröklődő traumákkal igyekszünk szembenézni. A forgatás feszített tempóban zajlott, de nagyon nagy pluszenergiát ad, hogy a legjobb barátaim és alkotótársaim vesznek körül a folyamatban.

Nagy Iza / Lupa Pictures

A mozifilm forgatókönyvét Hartung Veres Attilával (Átjáróház, Egy másik életben, Második kör) közösen jegyzi, producere Iványi Petra (FOMO, Cicaverzum), operatőre pedig M. Deák Kristóf (FOMO, Cicaverzum) volt. A főszerepet Nagy Márk kapta, a család tagjait pedig Cserhalmi György, Alföldi Róbert, Mészöly Anna, Tenki Réka, Hay Anna és Lengyel Tamás alakítják.

A film vágója Duszka Péter Gábor (FOMO, Átjáróház, Guerilla), zeneszerzője Konsiczky Dávid (FOMO, Kilakoltatás), látványtervezője Varga Magdolna, a jelmezekért pedig Nagy Adrienn felelt.

A pokol élővilága önerőből és koproduceri beszállásokból készül a Lupa Pictures produkciójában, a Lions Producions, a The Goodfilms Picture, a Filmkontroll és a Pama Studio koprodukciójában. A filmek koproducerei Bayer-Baróti Éva és Baróti Ilona mellett Pék Csaba, Magyar Péter, Szabó Milán és Hartung voltak.

A film a Canon Hungaria és a Prop Club támogatásával jött létre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik