Kultúra

Harry Potter-sorozat jöhet az HBO Maxra

WARNER BROS / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
WARNER BROS / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
Nem spinoff lesz, hanem a Potter-köteteket veszi alapul, minden évad egy adott könyvhöz kapcsolódik majd a tervek szerint.

Egy hajszál választja el a Warner Bros. Discoveryt attól, hogy nyélbe üssön egy rendkívül fontos üzletet: hogy sorozatot készíthessen a Harry Potter-könyvekből. A Bloomberg értesülései szerint a cég nagyon közel áll a megegyezéshez, ezt több forrás is megerősítette a lapnak.

A lap azt is tudni véli, hogy nem az utóbbi években a mozikban látható több, de inkább kevesebb sikerrel futó Legendás állatok-sorozathoz fog kapcsolódni az új projekt, hanem magához a hétkötetes Potter-szériához. A tervek szerint máris sok évadban gondolkoznak: minden kötethez kötődne egy évad. Mindez a Potter-univerzum megálmodója, J. K. Rowling áldásával történik majd, aki maga is részt vesz majd a munkálatokban, igaz, a lap szerint nem elsődleges író vagy showrunner lesz, inkább a kreatív döntésekben vesz majd részt.

A sorozat a tervek szerint streamingen debütál majd, amely most még HBO Max néven fut, ám a Warner és a Discovery összeolvadásának egyik következményeként új platform jön majd létre, amely a lap szerint a Max nevet viseli majd. A sorozat bejelentése vélhetően a Warner Bros. Discovery április 12-i bemutatójának nagy dobása lesz, ahol a befektetőknek és a publikumnak vázolják a cég jövőbeli terveit, a Potter-széria a Warner streamingstratégiájának sarokköve lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik