Kultúra

Új James Bond-kötet született III. Károly koronázására

Kate Green / Getty Images
Kate Green / Getty Images
A koronázás előtt két nappal játszódik – épp aznap, mikor a boltokba kerül majd.

III. Károly brit király közelgő koronázásának apropóján az Ian Fleming Publications felkérte a brit színész-írót, Charlie Higsont, hogy újabb James Bond-sztorival lepje meg a rajongókat – írja az MTI.

A 64 éves szerző korábban Az ifjú James Bond című, fiatal olvasóknak szánt könyvsorozat öt részét jegyezte – ezekben a későbbi titkosügynök még csak tinédzserként tölti a tanulóéveit a patinás Eton College-ben – most azonban első alkalommal a 007-es fejével kell gondolkodnia.

Az On His Majesty’s Secret Service című regény május 4-én, két nappal III. Károly koronázása előtt kerül majd a boltokba – éppen hatvan évvel a karakter atyja, Ian Fleming 1963-ban kiadott, Őfelsége titkos szolgálatában (On Her Majesty’s Secret Service) című regénye után, amiben Bond még a királynőt szolgálta.

A rövid idő alatt született új történet a jelenben, a koronázás előtt két nappal játszódik majd, Bondnak pedig a szertartás megzavarására tett kísérletet kell majd megakadályoznia.

A történet megírása ilyen rövid idő alatt legalább olyan feszült és szorongató volt, mint egy Bond-küldetés

– mondta el Higson, aki a történet részleteibe ugyan senkit sem avatott be, de megjegyezte: abban mindent megtalálhatnak majd az olvasók, ami egy jó Bond-sztorihoz kell.

Az új könyv eladásából származó összes jogdíjat a National Literacy Trust támogatására fordítják, amely hátrányos helyzetű gyermekek olvasási készségének fejlesztését támogatja. Az új Bond-regény papíralapú, illetve e-könyvként, sőt, Charlie Higson felolvasásában is elérhető lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik