Kultúra

A Ferrari és a Lamborghini után a Maserati kezdeteiről is film készül

A feladatra egy Oscar-díjast sikerült megnyerni.

Az Ütközések társforgatókönyvírójaként egy Oscart is begyűjtő, a Lamborghini-filmet rendezőként jegyző Bobby Moresco újra nagy fába vágta a fejszéjét: az ő irányításával készül ugyanis a Maserati: A Racing Life, ami nem meglepő módon a Maserati-gyár történetét meséli majd el – írja a Variety.

A három Maserati-testvér, Alfieri, Ettore és Ernesto által 1914-ben, egy bolognai garázsban útjára indított legendás cég eleinte gyújtógyertyákat, illetve repülőalkatrészeket készítettek, a gyors autók iránti rajongásuk azonban hamarosan mindent felülírt, és beléptek a száz évvel ezelőtt már meglepően mozgalmas autósportok világába, majd sikert sikerre halmoztak.

Első versenyautójukkal, a Type 26-tal Alfieri 1927-ben kis híján halálos balesetet szenvedett, sérülései pedig annyira súlyosak voltak, hogy öt évvel később, negyvennégy évesen elhunyt.

Wikimedia Commons Alfieri az 1926-os Targa Florión

Testvérei egészen 1937-ig tartották meg a többségi tulajdonrészüket, ekkor azonban teljesen kiszálltak az addigra már rég világhírű cégből, ami rövidesen még nagyobb sikereket ért el: Wilbur Shaw ugyanis 1939-ben, illetve 1940-ben is egy Maserati Boyle Speciallal győzött a legendás indianapolisi 500 mérföldes versenyen, felállítva egy, az európai gyártók által azóta is megdönthetetlen csúcsot.

A gyártást irányító produkciós cég, az ILBE Group a Varietynek korábban arról beszélt, hogy a készülő film középpontjában Alfieri áll majd, aki voltaképp a saját életét adta a sikerekért, de természetesen a fivérek sem maradnak majd ki a sztoriból.

A stáb jó része egyelőre nem ismert: a szereplők jó részét még nem találták meg, az azonban jelenleg biztosra vehető, hogy még ebben az évben elindulnak a bolognai forgatások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik