Kultúra

Jennifer Aniston: Van egy teljes generáció, amely már sértőnek találja a Jóbarátokat

Image Press Agency / NurPhoto / AFP
Image Press Agency / NurPhoto / AFP

Jennifer Aniston nemrégiben nyíltan beszélt arról, hogyan változott a komédia a Jóbarátok óta eltelt évtizedekben. A hamarosan bemutatásra kerülő Gyagyás gyilkosság 2. című filmjét népszerűsítve Aniston kifejtette, hogy a vígjáték ma már sokkal bonyolultabb műfaj, mint régen volt.

„Most egy kicsit trükkös, mert nagyon óvatosnak kell lenni, ami jelentősen megnehezíti a komikusok dolgát, mert a komédia szépsége az, hogy kigúnyoljuk magunkat, kigúnyoljuk az életet” – mondta a színésznő az AFP-nek.

Aniston ezután a Jóbarátokra tért át, kiemelve, hogy amikor a sorozatot az 1990-es években sugározták, viccesnek tartották, és az emberek elnézték a szitkom néhány potenciálisan ellentmondásosabb jelenetét:

Van egy egész generáció, gyerekek, akik most visszanézik a Jóbarátok epizódjait, és sértőnek találják őket. Voltak dolgok, amik sosem voltak szándékosak, mások pedig… nos, át kellett volna gondolnunk – de nem hiszem, hogy olyan érzékenység volt, mint most

– mondta a színésznő.

Aniston azt is elmondta a hírügynökségnek, hogy tragédia, hogy a vígjátékokat övező érzékenység lehet az oka annak, hogy az utóbbi években kevesebb vígjáték készült, mint korábban.

„Mindenkinek szüksége van a viccre” – mondta Jennifer Aniston. „A világnak szüksége van humorra! Nem vehetjük magunkat túl komolyan – különösen az Egyesült Államokban. Mindenki túlságosan megosztott”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik