Kultúra

A Facebookon keres munkát Jeles András Kossuth-díjas filmrendező

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI

A Facebookon keres munkát a Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró Jeles András. Azt írja, a színház- és filmipari mellett akár fizikai munkát is elvállalna.

A művész, aki az Oscar-díjas Nemes Jeles László édesapja, azt írta: hosszabb távú megoldást keres, nem vészhelyzeti pénzre van szüksége. A filmiparban bármilyen fizikai munkát – statisztálást is -, elvállal, színházaknál úgyszintén, továbbá gépkocsi vezetést, építőiparban rakodást, betonozást is vállalna.

Ami a lehetőségeket illeti, egy kommentben azt írta, egy kifőzde, amelyet megkeresett, 1000 forintos órabért ajánlott neki.

A hvg.hu megkereste a rendezőt, aki megerősítette, hogy munkát keres, illetve megemlítette, hogy volt, aki támogatást ajánlott neki, de ezt nem fogadta el. Arra a kérdésre, hogy színházi és filmipari állást mióta nem kap, azt mondta, évek óta nincsenek lehetőségei, mert sokakhoz hasonlóan őt is „talonba tették”, mellőzik. Hozzátette: mindkét szakmában azt a „csúcsot” érte el, hogy több rendszer is indexre tette. Jeles kiemelte: a szakmában nincs annyi pénz, hogy függetlenként lehetőséget kapjon.

A 2006-ban készült nyitóképen Jeles András Balázs Béla-díjas filmrendező átveszi a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze-díjat Bozóki Andrástól, a nemzeti kulturális örökség miniszterétől az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett díjátadó ünnepségen, a Magyar Állami Operaházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik