Kultúra

Nem fejezik be Top Gear új évadát a műsorvezető horrorbalesete után

GLYN KIRK / AFP
GLYN KIRK / AFP
Freddie Flintoffot tavaly decemberben helikopterrel vitték kórházba a forgatásról.

Nem forgatják le a BBC ikonikus autós műsora, a Top Gear legújabb évadát azt követően, hogy az egyik műsorvezetőjük, Freddie Flintoff tavaly balesetet szenvedett a forgatáson. A csatorna közleménye szerint most zárult le a baleset kivizsgálása, amelyet követően úgy döntöttek, hogy nem fejezik be a jelenleg futó 34. évadot.

Flintoff tavaly decemberben járt pórul a forgatáson, amikor a műsor bázisának számító dunsfoldi reptéren egy autótesztet vettek fel. Bár a baleset körülményeiről sokáig nem derült ki semmi, a Daily Mail megtudta, hogy Flintoff ült a volán mögött az ütközés idején, az autó felborult, és mivel egy tető nélküli modellről volt szó, a sofőr és utasa beszorultak alá. A férfit mentőhelikopter szállította kórházba, ahol ellátták sérült arcát és törött bordáját, állapota súlyos volt, de nem életveszélyes. A lap szerint azonnal vizsgálatot rendeltek el a baleset tisztázása érdekében, amely megállapította, hogy nem történt emberi mulasztás. A műsor készítését azonnal felfüggesztették, és egészen mostanáig kérdéses volt a sorsa.

A közlemény szerint a BBC bocsánatot kért Flintofftól és mindenben támogatja a felépülés útján, úgy érzik azonban, hogy „nem lenne helyénvaló” leforgatni az új évadot. Hozzátették: tudják, hogy rengeteg rajongónak okoznak csalódást a döntéssel. A sorozat sorsáról még idén határoznak.

A 45 éves korábbi krikettjátékos 2019-ben került a Top Gear stábjához, és még abban az évben volt is szintén ijesztő ügye: 200 kilométer per órás sebességgel balesetezett egy speciális háromkerekű autóval, ám a csodával határos módon nem sérült meg. A Times értesülései szerint Flintoff baleset miatt távozhat a csatorna műsorától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik