Kultúra

Új westernben szerepel a 84 éves Terence Hill

JORGE GUERRERO / AFP
JORGE GUERRERO / AFP

Megígértem a rajongóimnak, hogy van még néhány töltény a Coltomban. Készen állok egy új hajnalra a Vadnyugaton…

ígérte sokat sejtetően Terence Hill a német Bild olvasóinak. A 84 éves színész (eredeti nevén Mario Girotti) ráadásul egyik legkedveltebb filmje, Az ördög jobb és bal keze folytatásában tér vissza, és azt a karaktert, tehát Trinityt alakítja újra. A nemrég német állampolgárságot is szerző olasz színész a lapnak elmondta, nem akart már több westernben szerepelni, de a műfaj újkeletű népszerűségének is köszönhetően mégis újra nyeregbe száll.

Azt gondoltam, hogy értelmetlen, már mindent eljátszottam, és nem lehetne jobbat csinálni. De aztán találtam egy könyvet egy olasz apáca igaz történetével, aki a 19. század végén Liguriából vándorolt ki Amerikába paraszti és nagyon szegény családjával. Cincinnatiból úgy döntött, hogy egyedül megy nyugatra. A beceneve Blandina volt

– mondta Hill, aki azt is elárulta, a Rosa Maria Segale nevű misszionáriuson kívül (ez volt Blandina nővér igazi neve) a  filmben szerepel majd még egy valós személy: Billy, a kölyök, aki az életben is találkozott Blandinával. Terence Hill azt is elmondta, nemcsak a forgatókönyvírásban vesz részt, de rendezője is lesz majd a filmnek, és így szeretne tisztelegni példaképe, Sergio Leone előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik