Kultúra

Az Oscar-jelölt Barry Keoghan császár lehet a Gladiátor folytatásában

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP
Fellendülőben van az ír színész karrierje.

Úgy tűnik, most már tényleg lesz valami a Gladiátor régóta húzódó folytatásából, a filmet a Universallal közösen gyártó Paramount már egy céldátumot is kijelölt: 2024 november 22-ére tervezik a bemutatót. A szereplőgárdáról is egyre több információ lát napvilágot: januárban jelentették be, hogy a Volt egyszer egy nyárért Oscarra jelölt Paul Mescal lesz az egyik főszereplő, a Hollywood Reporter pedig most azt írja, hogy csatlakozhat hozzá egy másik idei Oscar-jelölt, Barry Keoghan is, akit a jelölésekkel teleszórt, ám a gálán hoppon maradt A sziget szellemeiben láthattunk legutóbb. A lap információi szerint Keoghan tárgyalásban van Ridley Scottékkal, és ha megállapodnak, ő alakítja majd Geta római császárt a filmben, míg Mescal Luciust, aki az eredeti filmből ismert Lucilla fia, egyben a Joaqin Phoenix által alakított főgonosz, Commodus unokaöccse. A forgatókönyvet David Scarpa írja, akivel többször dolgozott már közösen Scott, többek között a most készülő Napóleon-filmjén is.

A Gladiátor egyelőre cím nélküli második része amúgy csaknem azóta terítken van, mióta Ridley Scott történelmi eposza 2000-ben letarolta az Oscar-gálát, 11 jelöléséből 5-öt díjra váltva, és besöpört 460 millió dollárt világszerte. A jelenlegi verzió lényegesen kevésbé tűnik fantáziadúsnak, mint Nick Cave pár évvel korábbi, elborult sztoritervezete, amiben az istenek feltámasztották volna Maximust a halálból, hogy megölje Jézust, majd a modern korig végigharcolja az emberiség háborúit. Az ausztrál származású zenész 2013-ban mesélte el, hogy maga a Russell Crowe kérte fel korábban a forgatókönyv megírására:

Russell felhívott és azt kérdezte, meg akarom-e írni a Gladiátor 2-t. Ez elég nagy falatnak tűnt olyasvalaki számára, aki addig csak egy szkriptet írt. »Hé, Russell, te nem haltál meg a Gladiátor végén?« »Ja, arra majd valamit kitalálsz«

– hangzott köztük a vicces telefonbeszélgetés. A projektből akkor sajnos nem lett semmi, a mostani sztori pedig jóval hagyományosabb vonalvezetésűnek tűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik