Kultúra

Lorde, Macklemore és a Mumford & Sons is jön idén a Szigetre

ANDY BUCHANAN / AFP
ANDY BUCHANAN / AFP

„Teljes a Nagyszínpad sztárfellépőinek listája, így már a napijegyek is elérhetőek” – jelentette be Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. Így a már korábban bejelentett nagyszínpados headlinerek mellé érkezik a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore, valamint további több mint harminc nemzetközi fellépőt is bejelentettek a szervezők különböző színpadokra.

Az új húzónevek közül a Royals című slágerrel csaknem egy évtizede berobbanó, új-zélandi Lorde (képünkön) először jön a Szigetre, Macklemore és a Mumford & Sons viszont visszatérő vendégek. Korábban a fesztivál már bejelentette, hogy az idén fellép Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine és az Imagine Dragons, most pedig még további új fellépők neve is elhangzott:

Bonobo, Tale Of Us, girl in red, Yung Lean, Caroline Polachek, Loyle Carner, Arlo Parks, Jeff Mills, AJR, Sleaford Mods, Ben Böhmer live, SG Lewis, Mochakk, Reinier Zonneveld Live, TroyBoi, Giant Rooks, Lazza, I Hate Models, 999999999, Confidence Man, The Aces, Son Mieux, Acid Arab, DJ Tennis, Shlømo, Herrensauna XXL, Anetha, TxC, Bizzey, Josman, Mezzosangue, Call Me Karizma, Lucie Antunes, Coloray, Vinicio Capossela, anna RF, Queralt Lahoz, The Haunted Youth, 47Ter, Leyo, Stain The Canvas, M. Byrd, LASS, Al-Qasar, Awir Leon, Damien.

További újítás, hogy csaknem az összes mobil-wc eltűnik a Szigetről, a helyüket konténeres angol-wc blokkok veszik át. Kádár Tamás azt is elmondta a közleményben, hogy hadat üzentek a fesztivállakók életét megkeserítő pornak:

Tavaly sokat küzdöttünk a szokatlan szárazság miatti szállóporral, idén azonban több fronton is teszünk azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Egyrészt már tavaly évvégén »visszazöldítettük« a Szigetet, ezzel eltüntetve a kiszáradás okozta hiányosságokat a füves talajon. A Fővárosi Önkormányzattal és Óbuda Önkormányzatával közösen dolgozunk azon, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, és szárazság esetén folyamatosan tudjuk biztosítani a Duna vizével a locsolást. Mindemellett egy új pormentesítő kezelést alkalmazunk a fesztivál teljes területén, melynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon – ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe

– mondta a Sziget Fesztivál főszervezője. Az idei Sziget Fesztivált augusztus 10-15. között rendezik az Óbudai-szigeten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik