Kultúra

Nem lesz vörös a vörös szőnyeg az Oscar-gálán

Patrick T. Fallon / AFP
Patrick T. Fallon / AFP

Az Amerikai Filmakadémia megtalálta, mely irányból szükséges megreformálni a díjátadót: a szőnyeg színével. A helyi sajtót a héten még össze is hívták, hogy bejelentsék a megrendítő változást, miszerint a vörös szőnyeg helyett idén úgynevezett pezsgőszínű lesz az emblematikus kárpit.

Az Akadémia hatvan éves hagyományt tör meg a szőnyeg lecserélésével, a Vulture szerzője pedig véleménycikkben fakadt ki a meglepő változás kapcsán, szerinte ugyanis az új szín nemes egyszerűséggel bézs.

És még csak nem is egy különösebben szép bézs. Úgy néz ki, mintha az Akadémia a Facebook Marketplace-ről vette volna, egy hirdetésből, ami vadiújként, apró macskapisi-folttal árulta volna a szőnyeget. Lisa Love kreatív tanácsadó az Associated Pressnek azt mondta, hogy azért választották ezt a gyönyörű sziéna-sáfrányszínt, mert a naplementét idézi. Jó sok szó ez arra, hogy bézs…

– írta cikkében, hosszan lamentálva azon, mennyire utálatos ez a szín.

A választás oka egyébként alighanem az, hogy idén a vörös… helyett bézs szőnyeges bevonulást fedetté tették, és így kicsit kevesebb lesz a fény a helyszínen. Ráadásul kicsi korábbra is hozták a bevonulást, így a naplemente-fényekre tényleg nincs esély, így ilyen trükkökhöz kell folyamodniuk.

A legfontosabb indoklás azonban a gálát vezető Jimmy Kimmeltől érkezett, aki – alighanem a tavalyi pofozkodásra utalva – közölte, hogy az, hogy nem vörös lesz a szőnyeg, arról árulkodik, hogy bíznak benne, hogy idén a gálán sikerül elkerülni a vérontást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik