Kultúra

Cseh remake készült a magyar romkomból, de már a bollywoodi is tervben van

Nemzeti Filmintézet
Nemzeti Filmintézet
A Nemzeti Filmintézet közleménye szerint évtizedek óta nem volt rá példa, hogy magyar filmből moziforgalmazásra szánt remake készüljön.

Remake-et forgattak Csehországban Orosz Dénes Seveled című, 2019-es vígjátékából. A Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli főszereplésével készült romkom eredeti változata szerdától a Filmio kínálatában is látható. A rendező és Várady Zsuzsi által írt Seveled remake jogait a cseh Bontonfilm vásárolta meg, majd 2022 októberében-novemberében le is zajlott a forgatás – tájékoztatta az MTI-t szerdán a Nemzeti Filmintézet (NFI). Közleményük szerint a főszerepeket a Tatou proti sve vuli címmel készült cseh verzióban Krystof Hadek, Tatjana Medvecka és Kristyna Svarinska alakította. A remake csehországi mozipremierjét augusztus 10-re tűzték ki.

A Filmintézet közleménye hangsúlyozza: hosszú évtizedek óta nem volt példa arra, hogy egy magyar filmből moziforgalmazásra szánt remake készüljön. Ezért különösen nagy siker, hogy a cseh remake előkészítésével egy időben az indiai Fox Star is megvette a Seveled jogait, a népszerű magyar romkomból így hamarosan bollywoodi feldolgozás is készülhet.

A 2019-ben bemutatott Seveled kiemelkedő közönségsikert ért el 132 ezer mozinézővel, és szerdától a Filmio kínálatában látható – közölte az NFI. A Poligamy és Coming Out rendezőjének romantikus vígjátékában a nőcsábász Gergő megkéri terhes szomszédját: tegyen úgy, mintha közös gyermeküket várná, hogy megszépítse haldokló édesanyja utolsó napjait. Amikor azonban az anya mégis felépül, a férfi és a szókimondó ex-sztriptíztáncosnő egyre hajmeresztőbb hazugságokba bonyolódik. A Seveled az A20 és a Filmkontroll gyártásában készült, producere Orosz mellett Tőzsér Attila volt. A film operatőre Fillenz Ádám, vágója Kovács Zoltán, zenéjét Csengery Dániel és Csorba Lóránt szerezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik