Kultúra

Minisorozatot készít a Netflix Gary Glitterről, a brit pop szexuális erőszakért és zaklatásért börtönbe került egykori sztárjáról

Peter Dazeley / Contributor / Getty Images
Peter Dazeley / Contributor / Getty Images
Három részben mutatják majd be.

A hetvenes és nyolcvanas évek brit glam rockjának egyik legismertebb arcáról, a Gary Glitter művésznéven futó Paul Francis Gaddről készít háromrészes sorozatot a Netflix, ami a férfi élettörténetének bemutatása mellett a hozzá köthető bűncselekményekről is szó esik – írta meg a Hollywood Reporter.

A pályája során több mint húszmillió lemezt eladó, 168 hetet a brit slágerlistákon töltő Gaddot 1999-ben gyermekpornográfia letöltésze miatt zárták börtönbe, míg 2006-ban

kiskorúak szexuális zaklatásáért, 2015-ben pedig egy sor szexuális bűncselekmény – köztük nemi erőszak kísérlete – miatt ítélték el. Ekkor kirótt büntetése felének letöltése után nemrég szabadult.

A készülő film eddig nem látott fényképek és archív felvételek mellett az áldozatokkal készült interjúk segítségével vázolja majd fel a szexuális bűnöző portréját, illetve mutatja be a sajtó hosszú éveken át utána való nyomozásának főbb mozzanatait, amiknek köszönhetően egy lap a zenész délkelet-ázsiai tartózkodási helyét is beazonosította, így a hatóságok végre elcsípték a férfit.

Az egyelőre még cím nélkül futó projekt rendezője Sam Hobkinson, aki korábban a new york-i alvilágról szóló Fear City: New York vs The Mafia-val, illetve egy sor másik dokumentumfilmmel szerzett magának ismertséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik