Kultúra

Jön a Stranger Things-színdarab Vecna születéséről

Netflix
Netflix

A keményvonalas Stranger Things-rajongóknak hamarosan lesz egy kis utaznivalójuk, a londoni West Enden ugyanis színdarab készült Hawkins városának sötét múltjáról és a negyedik évadban megismert Vecna előtörténetéről. A Stranger Things: The First Shadow (Az első árnyék) az év végére készülhet el. Még egy kis kedvcsinálót is kiadtak hozzá:

A darab az alkotók ígérete szerint egészen 1959-ig megy vissza az időben, így találkozhatunk majd benne számos, a sorozatból ismert karakter fiatalabb verzióval, így például az ifjú Jim Hopperrel, a jóságos Bob Newby-vel, aki Joyce pasijaként lopta be magát a rajongók szívébe, de ha már itt tartunk, a fiatal Joyce is itt lesz. Közéjük érkezik meg a városkába Henry Creel… aki, mint ismeretes, később egy másik néven híresül majd el egy későbbi generáció számára. Az előadást bejelentő közlemény emellett nagy leleplezést is sejtet: azt állítják, egészen a kezdetekig mennek vissza, ami a történet végének is kulcsa lehet. Az előadást a Stranger Things forgatókönyvíró-társproducere, Kate Tefry írja, aki a sorozat ötletgazdáival, Matt és Ross Dufferrel, valamint Jack Thornenal találta ki a sztorit – utóbbi olyan címeken dolgozott forgatókönyvíróként, mint a Harry Potter és az elátkozott gyermek, az Enola Holmes és Az Úr sötét anyagai tévéadaptációja.

A The First Shadow készültét még tavaly nyáron szellőztették meg, a Duffer testvérek Netflix-szerződésének részeként, melyben egyébként egy Stranger Things spinoff-sorozatról is szó volt. A Stranger Things utolsó, ötödik évada épp készül, a premierdátumot még nem jelentették be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik