Kultúra

Dave Grohl egész éjjel BBQ-t sütött a Los Angeles-i hajléktalanoknak

VALERIE MACON / AFP
VALERIE MACON / AFP
A zenész tizenhat óra alatt ötszáz adag étel előkészítésében vett részt, és amíg a húsokat füstölték, aludt pár órát a kocsijában.

Dave Grohl ismét bebizonyította, hogy a jófejségéről szóló legendák nem csupán légből kapott mítoszok: a Foo Fighters frontembere ezúttal kitelepült Los Angeles utcáira, vitt magával egy gigantikus füstölőt, és 16 órán át fáradhatatlanul BBQ-t sütött, amelyet aztán 450 hajléktalan közt osztott szét.

A zenész szerdán éjfélkor érkezett a Hope Mission nevű, rászorulók megsegítésével foglalkozó szervezet épületéhez, ahová hozott magával egy hatalmas mobilfüstölőt is. A TMZ szerint Grohl az ételkészítés minden fázisában részt vett, szeletelt, porciózott és ételt osztott, tizenhat órán keresztül dolgozott a helyszínen. Amíg a hússzeletek a füstölőben voltak, addig a zenész néhány órát aludt az épület parkolójában álló autójában.

A lap információi szerint Grohl maga finanszírozta az egész akciót, végül ötszáz ember sikerült jóllakatni, 450 hajléktalant és a szervezet ötvenfős stábját.

A zenész egyébként nem először készített ételt tömegeknek: a BBQ-ra azt követően kapott rá, hogy egy lábtörés kényszerpihenőre küldte, és ezzel ütötte el az idejét. A projekt jól sikerült, hamarosan sokfős BBQ-partikat tartott magánál, majd még ennél is tovább vitte ötletét. A 2018-as kaliforniai tűzvész alatt a calabasasi tűzoltókat látta el BBQ-val, később pedig megalapította a Backbeat BBQ nevű, saját bevallása szerint egyszemélyes cateringcégként működő kezdeményezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik