Kultúra

Zsinórban 2995 napig eljárt Disneylandbe, Guinness-rekordot döntött

Joshua Sudock / AFP PHOTO / Disney
Joshua Sudock / AFP PHOTO / Disney
A kaliforniai férfi sok gyerek álmát váltotta valóra, de ez komoly elkötelezettséget igényelt részéről.

Egy ötvenéves kaliforniai férfi, Jeff Reitz hivatalosan is beállította a Disneylandbe járás világrekordját azzal, hogy nyolc éven, három hónapon és 13 napon keresztül minden egyes nap ellátogatott a híres anaheimi vidámparkba. Ez összesen 2995 napot jelent, és csak azért nem tudta elérni a háromezret, mert a járvány közbeszólt.

Ahogy a Los Angeles Timesnak adott interjújában Reitz felidézi, a különös szokás még 2012-ben indult, amikor munkanélkülivé vált, ám egy ajándékba kapott Disneyland-bérlettel elkezdett a parkba járni, hogy kimozduljon a házból és megtörje az álláskeresés egyhangúságát. A kiruccanások mindig jókedvre derítették, így azon kapta magát, hogy már két hónapja minden nap ellátogatott Disneylandbe. A 60. napján Reitz találkozott a parkban egy rendezvényen egy újságíróval, aki követni kezdte a közösségi média posztjait, majd írt egy cikket róla. Ezt követően az emberek többször is felismerték őt a helyszínen, gyakran szelfiztek vele, és a Disneyland dolgozói is elkezdték ismerősként kezelni. A szokás megtartása viszont egyre nagyobb tervezést igényelt, ahogy Reitznek újra lett állása: hol reggelre, hol estére, hol napközben, a munka szüneteire kellet időzítenie a látogatásokat. Végül nem sokkal a 3000. nap előtt, 2020 márciusában kellett leállnia, mivel az akkoriban bevezetett Covid-lezárások a Disneylandet is érintették. Teljesítéményét most a Guinness Rekordok Könyve is elismerte, így most már hivatalosan is ő a csúcstartó.

Rekordját aligha döntik meg a későbbiekben, hiszen az újranyitás óta a Disneylandnél előre kell regisztrálni, hogy így kerüljék el a nagy tömegeket.

Szerintem elég jó móka lenne visszatérni a Guinness-világrekordot tanúsító oklevelemmel, hogy csináljak pár fotót ott, ahol kiérdemeltem: Disneylandben

– mondta Reitz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik