Kultúra

Mark Wahlberg szerint nem túl menő dolog ma vallásosnak lenni Hollywoodban

ROBYN BECK / AFP
ROBYN BECK / AFP
Ez azonban őt egyáltalán nem gátolja abban, hogy kimutassa hithűségét.

Hamuval a homlokán jelent meg Mark Wahlberg az NBC Today című műsorában, ahol kifejtette, hogy a szakmájában manapság nem túl népszerű dolog az, ha valaki kimutatja vallási elkötelezettségét.

A színészt ezúttal nem is egy újabb film, hanem vallásossága kapcsán hívták meg a műsorba, ahová kereszttel a homlokán érkezett a hamvazószerdai hagyományoknak megfelelően.

Senkinek a torkán nem akarom ezt lenyomni, de nem fogom megtagadni a hitem. Az óriási bűn lenne

– nyilatkozta.

Tudod a szakmámban egyáltalán nem számít ez népszerű dolognak, de nem tudnám megtagadni a hitem, fontosnak tartom, hogy megosszam másokkal. Mindenféle barátom van, a legkülönbözőbb vallások képviselői, emiatt legalább ilyen fontosnak tartom azt is, hogy tiszteljük és fogadjuk el más vallását is

– tette hozzá.

A színész 2022-ben vallásosságát a filmvászonra is átültette: a Stu atyában egy boxolóból lett papot játszott. Az interjúban szóba is került ez a film, amellyel kapcsolatban elmondta, úgy érzi, Isten választotta őt arra, hogy ebben a filmben játsszon. Hozzátette azonban, hogy többször kellett már templomot váltania, mivel a felekezet tagjai állandóan filmötletekkel bombázták.

Nem azért járok templomba, hogy alapanyagot gyűjtsek. Békét és nyugalmat keresek ahhoz, hogy imádhassam Istent.

Wahlber nem először beszélt vallásosságáról, sőt, rendszeresen kifejti azt, hogy a hiténél és a családjánál semmit sem tart fontosabbnak a világon. A színész néhány éve közzétette a nagy felhördülést kiváltó, spártai napirendjét, ahol a hajnali kelés, a rengeteg edzés és a diéta mellett külön idősávot kapott a reggeli ima is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik