Kultúra

Emma Thompson mindkétszer belebetegedett az Oscar-kampányolásba

Gerald Matzka / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Gerald Matzka / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Emma Thompsont eddig három alkalommal, összesen öt Oscarra jelölték, és ebből kettőt díjra is váltott (először a Howards End – Szellem a házban női főszerepéért, majd az Értelem és érzelem adaptált forgatókönyvéért). Most azonban egy interjúban arról mesélt, hogy komoly árat fizetett a sikerekért, mert a kampányolás olyan sokat kivett belőle, hogy már az egészségét is fenyegette.

Mindkét alkalommal, mikor végig kellett csinálnom az Oscar-időszakot, megbetegedtem, elég súlyosan, már előtte és közben is. Túl nagynak találtam a nyomást és a rám irányuló figyelmet… ennek mértéke egészen elképesztő, és egy pont után úgy érzed, hogy csak egyedül akarsz feküdni egy sötét szobában. Az jár a fejedben: »Légyszi, ne kérdezzetek tőlem semmit, és ne kelljen magamról többet beszélnem!« Borzasztó az egész. Elég hamar allergiás lettem minderre, miközben ez a munka része

– idézte fel a 63 éves brit színésznő a Radio Times című podcastban.

Thompson általánosságban is mesélt arról, hogy élte meg híressé válását. Mint mondta, szerencsére vele ez nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan történt. Szerinte szörnyen nehéz elviselni annak a terhét, ha valaki mondjuk James Bond lesz, és bárhova megy, azonnal felismerik. Az anonimitás elvesztése ugyanis nem kellemes élmény sem a hírességnek, sem a környezetében élőknek.

Ha erre vágysz, hogy felismerjenek, akkor gondolom könnyebb mindezt feldolgozni, és kevésbé éled meg tolakodó élményként. De én nem erre vágytam, így szerintem ez egy nagyon toxikus élethelyzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik