Kultúra

Nagy lépést tettek az Oscar felé a Minden, mindenhol, mindenkor rendezői

Monica Schipper / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Monica Schipper / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Minden, mindenhol, mindenkor két rendezője, Daniel Kwan és Daniel Scheinert nyerte az amerikai rendezők céhének (DGA) legjobb nagyjátékfilmért járó díját magyar idő szerint vasárnap hajnalban. Mivel a DGA szavazó testülete jelentős átfedést mutat azokkal, akik az Amerikai Filmakadémián belül szavaznak a rendezői Oscar-díjra, Kwan és Scheinert szép reményekkel várhatják a márciusi Oscar-gálát.

Köszönőbeszédükben a Deadline híre szerint elsőként Michelle Yeoh-nak, a Minden, mindenhol, mindenkor szintén Oscar-jelölt főszereplőjének hálálkodtak, aki nélkül szerintük nem készülhetett volna el ez a film, már csak azért sem, mert Yeoh „minden egyes képkockáján szerepel”.

A rendezőpárosnak korábban egy közös nagyjátékfilmjét mutatták be Az ember aki mindent tudott címmel. Az idei DGA-gálán olyan alkotók elől happolták el a díjat, mint Steven Spielberg (A Fabelman család), Todd Field (Tár), Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) és Martin McDonagh (A sziget szellemei).

Kapcsolódó
Adóellenőrzés közben nyílik meg a multiverzum az év filmes hullámvasútján
Virsliujjú nők nyalogatják egymást mustárral, a mosoda tulajdonosából szuperhős, a L’ecsó patkányséfjéből mosómedve lesz. A Minden, mindenhol, mindenkornál szürreálisabb és vakmerőbb filmet aligha láthatunk idén a magyar mozikban. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik