Kultúra

Új kislemezzel ünnepli harmincadik születésnapját az Anima Sound System – premier

Anima Sound System
Anima Sound System
A 24.hu-n hallható először a zenekar legújabb kislemeze, tavasszal pedig indul a zenekar jubileumi koncertsorozata.

A 24.hu-n debütál az idén 30 éves Anima Sound System legújabb kislemeze, a Take Me Home. Az albumra az a Bryan Black is készített remixet, aki a Depeche Mode turnéin felvezetőként működik, és a new wave-innovátor Gary Numan-nel is együtt dolgozik Black Asteroid néven.

A Take Me Home című dal a Szomnakuno című lemezén jelent meg először, de a zenekar idén több új lemezt is ígér: több fiókban lévő, régóta készülő lemez munkálatainak végére kerül pont az elkövetkezendő hetekben. Ilyen a Jerusalem, My Love, melyen több számban is közreműködik a Hari Dráma-énekes Mushu Israel, aki korábban éveken át együtt dolgozott az Anima egyik alapítójával, Prieger Zsolttal. Emellett tervezik a Spions-alapító Najmányi Lászlóval közösen készített szürreális hangoskönyv, a Karl-Heinz Koala megjelentetését is. Illetve jön a Stockhausen Syndrome című lemez is, mely a zenekar legkísérletibb oldalát mutatja majd meg.

Közben nagyszabású, több európai várost is érintő turné is vár a zenekarra, első fellépésüket Frenkkel, Nové Somával, Mitsourával, VENI-vel és a Romano Drom-főnök Kovács Antallal abszolválják az A38-hajó születésnapján április 29-én. Előtte, április 18-án a Slow Village- és Mulató Azték-tag MC Tinkkel és Subicz Gábor jazz-trombitással (Subtones, MAO) adják elő Csokonai-lázálmukat a Várkertbazárban, mely a Mihály, avagy egy város árnyai címre hallgat és a jazz, a hip-hop és az elektronika elemeivel operál avantgárd módon.

A lemez itt hallgatható meg:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik