Kultúra

Bosszúból ebszart kent a kritikus arcába egy német koreográfus

Felfüggesztették a Hannoveri Állami Operaház balett-társulatának igazgatóját, miután saját kutyája ürülékét kente a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német napilap újságírójának arcára – írja a The Guardian nyomán a 444.hu.

Marco Goecke új előadásának premierjén támadta meg a kritikus Wiebke Hüstert, miután az egy korábbi produkcióját unalmasnak és összefüggéstelennek minősítette.

Azt is megtudhatjuk a beszámolókból, hogy a koreográfus az új előadásának szünetében ment oda Hüsterhez, hogy kérdőre vonja a nőt, mit keres ott. Goecke azzal fenyegetőzött, hogy kitiltja a kritikust az operaházból, valamint azzal is megvádolta, hogy ő a felelős azért, hogy a színházlátogatók felmondták tagsági előfizetésüket. Ezek jött a kutyaszar-fordulat: a koreográfus ugyanis elővett a zsebéből egy zacskó kutyaürüléket, és a tartalmát a kritikus arcába nyomta.

Az operaház művészeti igazgatója, Laura Berman később nyilvánosan bocsánatot kért a kritikustól, majd vasárnap közölte, hogy kivizsgálják az esetet, mielőtt döntenének a további lépésekről.

Az ügyben jelenleg rendőrségi nyomozás zajlik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik