Kultúra

Fársziul beszélnek majd az első nem angol nyelvű Stephen King-filmben

Leigh Vogel / WireImage / Getty Images
Leigh Vogel / WireImage / Getty Images
Meglepő hírek a Közel-Keletről.

Az 1976-ban a mozikba került Carrie óta Stephen King könyvei számtalan tévésorozatot, illetve mozi- és tévéfilmet hívtak életre, nem volt azonban köztük olyan, amit ne angol anyanyelven forgattak volna. Ez a sorozat rövidesen biztosan megtörik majd – írja a Variety –, hírt adva az Aladdin sztárja, Mena Massoud egy fárszi nyelvű projektjéről, ami The Last King, azaz Az utolsó király címmel visz majd vászonra egy kevésbé ismert King-sztorit, a The Doctor’s Case-t (A doktor esete, 1987).

A Sherlock Holmes-történetekhez hasonlóan épülő rejtélyt egy bezárt szobában meggyilkolt apa esete adja, akinek gyilkosa csak egy családtag lehet.

A The Last King teljes egészében iráni stábbal készül majd, aminek az iráni-amerikai komikus, Maz Jobrani, illetve az Apple TV-n futó Tehranban feltűnő Sheila Ommi is a tagja.

Massoud producertársával King Dollar Baby nevű programjában csaptak le a megfilmesítési jogokra – ennek részeként az író mindössze egyetlten dollárért engedi át azokat fiatal filmeseknek, diákoknak, vagy épp színházaknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik