Kultúra

Meghalt Charlie Thomas, a Drifters énekese

Bobby Bank / WireImage / Getty Images
Bobby Bank / WireImage / Getty Images
A Rock & Roll Hírességek Csarnokába is beiktatott zenész 85 éves volt.

Nyolcvanöt éves korában meghalt Charlie Thomas, aki több mint hatvan éven át volt a The Drifters zenekar tagja. Közeli barátja, a szintén énekes Peter Lemongello Jr. a New York Timesnak elárulta, hogy a zenész májrákban szenvedett, a marylandi Bowie-ban található otthonában halt meg.

Thomas az 1953-ban alakuló, eredetileg Clyde McPhatter és a háttérénekeseiből álló csoport második felállásához csatlakozott 1959-ben. A legenda szerint az eredeti Drifterek közül az egyik részegen összekülönbözött a menedzserükkel a harlemi Apollóban tartott koncertjükön, aki ezért kirúgta a csapatot, az utánpótlást pedig ugyanarról az estéről szerezte, fellépett ugyanis a The Five Crowns nevű zenekar Thomasszal az élen.

A Drifters nevéhez olyan slágerek köthetők, mint a Save The Last Dance For Me, a There Goes My Baby, az Under The Boardwalk, az Up on the Roof vagy a Saturday Night at the Movies. Thomast 1988-ban iktatták be a Rock & Roll Hírességek Csarnokába a Drifters tagjaként. A csapat felállása állandóan változott, több tucat zenész fordult meg benne, Thomas hol vezető, hol második tenor volt, és egészen a koronavírus-járvány kitöréséig turnézott a bandával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik