Kultúra

Összegyűlt a pénz, foroghat Molnár Piroska és Vilmányi Benett filmje

JUNO11
JUNO11

Felülmúlta az alkotók várakozásait a Csendes éj című magyar film közösségi finanszírozási kampánya: Dettre Gábor karácsonyi filmjére százhuszonnyolc támogató mondott igent, ők összesen 3,7 millió forintot gyűjtöttek össze a Brancs oldalán, a kitűzött kétmillió forintos cél közel kétszeresét. A Molnár Piroska és Vilmányi Benett főszereplésével készülő film forgatása február 3-án indul.

Az alkotók azt ígérik, a Csendes éj egy szívmelengető karácsonyi film lesz, és jövő karácsonyra várható. Írója és rendezője Dettre Gábor. A film egy karácsonyi éjszaka történetét meséli el, amikor egy fiatal fiú (Vilmányi Benett) és egy idős asszony (Molnár Piroska) véletlenül találkoznak. Titkok kerülnek napvilágra, végül pedig a fiúnak anyát, az asszonynak gyermeket hoz a kilátástalannak induló szenteste.

A Csendes éj a Curtizt és a Magasságok és mélységeket is jegyző JUNO11 Pictures gyártásában készül, producerei Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan. A stúdió híve az utánpótlás-mentorálásnak, így a filmben nagyjátékfilmes bemutatkozási lehetőséget kap Csúcs Angéla látványtervező, valamint Füzesi Tamás operatőr, akinek egyik rövidfilmje, a Hajszálrepedés Cannes-ban debütált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik