Kultúra

Meghalt Wednesday első megformálója, Lisa Loring

Filmways Television / Collection ChristopheL / AFP
Filmways Television / Collection ChristopheL / AFP
Többek közt őt is megnevezte a híres Wednesday-tánc inspirációjaként Jenna Ortega.

Hatvannégy éves korában meghalt Lisa Loring, aki elsőként alakította Wednesday Addamset az 1964 és 1966 közt futó Addams Family című sorozatban. A színésznő halálhírét az egyik közeli ismerőse tudatta egy Facebook-bejegyzésben. Ebből kiderült, hogy Loring négy napja kapott agyvérzést, azt követően napokig mesterségesen tartották életben. A családja végül úgy döntött, hogy lekapcsolják a gépekről. A poszt kitér arra is, hogy a színésznő agyvérzéséhez vélhetően a magas vérnyomás és a dohányzás vezetett.

Loring mindössze ötéves volt, amikor megkapta a képregényből a képernyőre adaptált Addams Family egyik főszerepét. Bár gyerekszínészként komoly áttörés volt Wednesday szerepe, később nem tudta tartósan megvetni a lábát az A-listában, előbb sitcomokban, majd slasherekben játszott, emellett sminkesként dolgozott a forgatásokon. Utolsó filmes szerepét a Doctor Spine című horrorban játszotta 2015-ben.

A Netflix által készített Wednesday című sorozatban Jenna Ortega játszotta a címszereplőt, aki elárulta, hogy többek közt Loring ihlette a hamar mémesedő táncát, és egy posztban köszönte meg a színésznőnek az ihletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik