Kultúra

Ha elhanyagolod a gyerekeid, ne csodálkozz, ha eljön értük a mumus

Előzetes érkezett a legújabb Stephen King-adaptációhoz, a The Boogeymanhez.

Nem múlhat el év Stephen King-adaptáció nélkül, és ez alól 2023 sem lesz kivétel. Bár eredetileg streamingre szánták, végül a mozikat is eléri a The Boogeyman, amelyhez most kiadták az első előzetest is. A film alapjául szolgáló novella, A mumus 1973-ban a Cavalier magazinban jelent meg, majd 1978-ban az Éjszakai műszak című gyűjteményben is kiadták. Ez utóbbi kifejezetten népszerű kincsesbányája a filmeseknek: többek közt ebben a kötetben kapott helyet A fűnyíróember, A kukorica gyermekei vagy az Éjszakai műszak is.

Bár a film szinopszisa alapján az eredeti történeten komolyabb változtatásokat eszközölt a forgatókönyvírásra felkért Scott Beck-Bryan Woods-Mark Heyman trió, a középpontban természetesen a szekrényben lakó, gyerekeket ijesztgető szörny áll. Sawyer és Harper nemrég vesztették el édesanyjukat, akinek a halála felett érthető módon nem igazán tudnak napirendre térni, és ebben a tőlük egyre inkább eltávolodó apjuk sem segít igazán. A kisebbik lány ráadásul mumusokat képzel mindenhová, a felnőttek meg nem veszik komolyan, de ahogy a horrorfilmekben lenni szokott, végül neki lesz igaza. Közben a pszichiáterként dolgozó apával az egyik betege közöl fájdalmas igazságot: ha elhanyagolja a gyerekeit, jön értük a mumus.

A mumust érdekes módon még csak két rövidfilmben dolgozták fel eddig – nem keverendő a 2005-ben elstartoló Boogeyman-filmekkel, amelyeknek semmi köze Kinghez. Most sem moziba szánták, ám a közönség a tesztvetítéseken kifejezetten szerette a filmet, így végül a Hulu helyett előbb a mozikban debütál június 2-án. Magyar premierről még nincs hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik