Kultúra

Hordágyakon vittek el több versenyzőt a Squid Game-reality felvételeiről

Netflix
Netflix

A Netflix óriási sikerű sorozata, a Squid Game (Nyerd meg az életed) alapján készülő valóságshow ugyan, szemben a sorozatbeli verzióval, nem életre-halálra zajlik, mégis több versenyző arról beszélt, mennyire brutális körülmények között zajlottak a felvételek, olyannyira, hogy többeket hordágyakon vittek el, írja a Sun.

A versenyzők a realityműsorok történetének legnagyobb összegéért, 3,7 millió fontért (több mint 1,6 milliárd forintért) szálltak ringbe, így még elszántabban próbáltak kitartani. A lap szerint az egyik játékban, ahol a feladat az volt, hogy a játékosok álljanak teljesen mozdulatlanul, a versenyzők órákat töltöttek a mínusz három fokos hidegben.

Még amikor a kihűlés beütött, voltak emberek, akik hajlandóak voltak addig maradni, ameddig csak lehet, mert rengeteg pénzről volt szó. Túl sokan eltökélték, hogy nem mozdulnak, így messze túl sokáig álltak ott (…) Úgy érkeztek meg emberek, hogy majd milliomosok lesznek, de könnyek között távoztak (…) Olyan volt, mint egy háborús zóna. Több embert orvosok vittek el, de nem szólhattunk semmi, ha megszólalsz, kiesel (…) Időnként hallottuk, ahogy valaki orvosért kiált, majd beszaladt pár stábtag (…) A végére többen csak kúszni bírtak, legalább egy embert hordágyon vittek el

– nyilatkozták a lapnak kiesett versenyzők. A valóságshow Squid Game: A Kihívás címen készül a Netflix megrendelésére, a nagy-britanniai Bedfordban forgatják, és ugyanúgy, mint a sorozatban, itt is 456 versenyző száll harcba a főnyereményért.

Az Independent meg is kereste a Netflixet a forgatási körülményekkel kapcsolatban, ám a cég szerint nem történt mulasztás:

Nagyon fontos nekünk a stáb és a szereplőgárda egészsége és biztonsága, és mindent megtettünk ennek biztosításáért. Tény, hogy nagyon hideg volt a forgatáson – amire fel is készítettük a versenyzőket –, de a komoly sérülésekről szóló állítások valótlanok

– közölte a Netflix.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik