Kultúra

Meghalt Lloyd Morrisett, a Szezám utca társalapítója

Bryan Bedder / Getty Images / AFP
Bryan Bedder / Getty Images / AFP

Kilencvenhárom éves korában meghalt Lloyd Morrisett, a Szezám utca című tévés gyermekműsor társalapítója, jelentette be a műsort készítő Sesame Workshop a Twitteren emlékeztetve: Morrisett hatalmas örökséget hagyott maga után a világ gyermekeinek generációira.

Morrisett az elsők között használta a televíziózást arra, hogy kisgyermekeknek tanítson vele alapvető készségeket. A közleményben felidézték, hogy Lloyd évtizedekig volt a Workshop „bölcs, megfontolt, és mindenek előtt kedves vezetője”, akit nagyon érdekeltek a technológia nyújtotta lehetőségek, és fáradhatatlanul gondolkodott az oktatásban való felhasználásukról.

Lloyd Morrisett nélkül nem létezne a Szezám utca

– hangsúlyozta közeli barátja, Joan Ganz Cooney, a műsor másik társalapítója (aki cikkünk borítóképén is szerepel). Hozzátette: ötven éven át volt megbízható társa és barátja, és fájdalmas lesz a hiánya. Mint felidézte, Morrisett állt elő az ötlettel, hogy a televízió segítségével ismertessék meg az iskolába készülő gyerekekkel a betűket és a számokat. A Szezám utca 1969. november 10-én debütált az amerikai televízióban, és a műsort máig sugározzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik