Kultúra

A Berlinalén mutatják be a budapesti világvégét bemutató Műanyag égboltot

A disztópikus animációs sci-fi március 30-án kerül majd a mozikba.

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rég várt filmje, az Inkubátor Program egyik első nyerteseként 2016 óta készülő Műanyag égbolt rövidesen a rangos Berlini Filmfesztiválon (Berlinale) mutathatja meg magát a közönségnek, a február 16. és 26. közt megrendezendő seregszemle Encounters szekciójában ugyanis ez is a vászonra kerül majd – írja a filmhu.

A Nemzeti Filmintézet második gyártási támogatása mellett a Szlovák Audiovizuális Filmalap és az Európa Filmtanács hasonló szerve, az Eurimages támogatását is elnyerő film egy sci-fi, egy szerelmi történet, illetve egy road movie keveréke, ami egy olyan jövőben játszódik, ahol

a Föld állat- és növényvilága kipusztult, a tudósok pedig egy olyan növényt kísérleteznek ki, amit az emberi testben képes élni.

A sztori lényegét persze nem ez, hanem egy férfi (Keresztes Tamás) adja, aki minden szabályt figyelmen kívül hagy és áthág azért, hogy megmenthesse a felesége (Szamosi Zsófia) életét.

A rotoszkóp technikával, kockára kockára átrajzolt szereplők közt Hegedűs D. Géza, Schell Judit, Znamenák István, Nagy Zsolt, Patkós Márton és Olasz Renátó is feltűnik majd.

A Műanyag égbolt március 30-án debütál a magyar mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik