Kultúra

Michael Bay szerint puszta rágalom, hogy egy galamb megölésével gyanúsítanák Olaszországban

Robyn Beck / AFP
Robyn Beck / AFP
Az állítólagos eset egy római forgatáson történt, de a rendező szerint egyetlen állatnak sem esett bántódása.

Múlt héten írt a szórakoztatóipari hírekre szakosodott TheWrap arról, hogy Michael Bay-t Olaszországban vádolják egy postagalamb megölésével. A lap szerint az eset a Six Underground – Hatan az alvilágból című akciófilm forgatásán történt, ahol állítólag valaki egy targoncával áthajtott az állaton. A lap szerint ez az információ jutott el az olasz hatóságokhoz, akik a rendezőt tették felelőssé a törvénybe ütköző halálesetért.

Michael Bay azonban szenvedélyesen cáfolta a vádakat:

Köztudott, hogy nagy állatbarát vagyok. Egyetlen állat sem sérült meg a forgatáson, ahogy egyetlen más forgatásomon sem az elmúlt harminc évben

– mondta Bay, hozzátéve, hogy részletekbe nem bocsátkozik, mivel folyik egy bírósági eljárás. A rendező ügyvédje, Mathew Rosengart szerint a TheWrap állításai hamisak, felelőtlenek és rágalmazóak, ugyanis a rendezőt sosem vádolták egy állat megölésével. A Varietyn publikált jogi levélben az áll, hogy az ezt alátámasztó videóbizonyítékokat el is juttatták a laphoz. A Bay ellen indult eljárás pusztán arról szól, hogy rendezőként elmulasztotta-e megfelelően felügyelni a stábtagokat az állatokkal szembeni bánásmód tekintetében. Bay azt mondja, teljes mellszélességgel védekeznek ez ügyben, és nem volt hajlandó kisebb pénzbüntetést sem elfogadni, mert bűnösnek kellett volna vallania magát abban, hogy sérülést okozott egy állatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik