Kultúra

Leonardo DiCaprio nagyon nem akart szerepelni a Titanicban, unalmasnak találta

Twentieth Century Fox / Paramount / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Twentieth Century Fox / Paramount / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

A Titanic annak idején egy csapásra tette az aktuális szívtipróvá Leonardo DiCapriót, ám a dolog alakulhatott volna teljesen máshogy is. A film férfi főszerepét ugyanis Leo el sem akarta vállalni, mondván: unalmas.

Erről James Cameron most annak kapcsán mesélt a sajtónak, hogy a film az idén 25 éves lesz, ennek kapcsán pedig felújították a kópiát, a film pedig sok országban – köztük egyébként Magyarországon is – újra mozikba kerül. A rendező a People magazinnak idézte fel a nehézkes rábeszélést.

Nem akart férfi főszerepet játszani. Igazán sarokba kellett szorítanom, hogy elvállalja a filmet, nem akarta. Azt mondta, szerinte unalmas, és csak az után vállalta el, hogy meggyőztem arról, hogy valójában komoly kihívás lesz a szerep

– nyilatkozta Cameron. A rendező egy korábbi interjúban egy másik történetet elmesélt arról, hogy DiCaprio mennyire megpróbálta szabotálni magát: nem akart például olvasópróbálni az egyik találkozó alkalmával, és ez csaknem a szerepbe került neki.

Már készen állt a kamera a tesztjelenetre. Leo nem tudta, hogy lesz egy ilyen videós olvasópróba, azt hitte, csak egy újabb találkozóra érkezik Kate-tel. Így amikor azt mondtam, hogy oké, akkor a másik szobában felvennénk néhány tesztjelenetet, azt mondta, hogy ő nem hajlandó most szöveget olvasni. Megráztam a fejem, kezet nyújtottam, és azt mondtam, kösz, hogy beugrottál.

A színész persze egyből kapcsolt, visszakérdezett, hogy akkor ezzel bukta-e a szerepet, mire Cameron közölte vele, hogy ez a film neki egy hatalmas projekt, amin két évig fog dolgozni, míg a színész már öt másik dolgot leforgat, ha itt végzett.

Nem fogom elrontani az egészet azzal, hogy rossz döntést hozok a szereposztásban. Szóval vagy olvasol most, vagy nem kapod meg a szerepet

– idézte a rendező. DiCaprio természetesen  itt visszavonulót fújt és megcsinálta a tesztfelvételeket, Jack Dawson pedig karrierje egyik legemlékezetesebb szerepe lett. A 4K formátumban felújított Titanic február 9-től a magyar mozikban is újra látható lesz, új trailer is készült hozzá, íme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik