Kultúra

Meghalt a 90-es évek egyik ikonikus szupermodellje

Victor VIRGILE / Gamma-Rapho / Getty Images
Victor VIRGILE / Gamma-Rapho / Getty Images

56 évesen elhunyt a 80-as, 90-es évek egyik szupermodellje, Tatjana Patitz. Az ügynökség megerősítette a hírt, a halál okáról azonban egyelőre nem adtak ki információt.

Bár neve kevésbé ismert, a brit Vogue 1990. januári számának címlapján Patitz Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista és Cindy Crawford társaságában szerepelt, és olyan divatházak kreációiban vonult végig a kifutókon, mint a Chanel vagy a Versace. Patitz ugyanebben a fenti illusztris társaságában tűnt fel George Michael Freedom című videoklipjében is.

Anna Wintour úgy fogalmazott, hogy Patitz „sokkal kevésbé volt látható a társainál, titokzatosabb, érettebb, elérhetetlenebb volt, és ennek megvolt a maga vonzereje”, míg Grace Coddington kreatív igazgató úgy írja le őt 2012-es memoárjában, mint az egyik legeredetibb szupermodellt.

Patitz Németországban, Hamburgban született észt anyától és német apától. Család azonban a svédországi Skanörbe költözött.

Egy 2020-as interjúban Patitz elmondta, hogy „soha nem adta el a lelkét” a divatiparnak, és tinédzserként rendszeresen versenyzett lovasként, a szupermodell életvitelt is hamar feladta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik