Kultúra

Annyi panasz érkezett Demi Lovato plakátja miatt, hogy a brit reklámfelügyelet betiltotta

DAVE KOTINSKY / GETTY IMAGES / AFP
DAVE KOTINSKY / GETTY IMAGES / AFP
Azzal indokolták a döntést, hogy a kereszt alakú ágyon bőrszíjakkal lekötözött énekesnő képe sérti a keresztényeket.

Kiverte a biztosítékot a brit keresztényeknél Demi Lovato legújabb albumának plakátja, amelyről olyan sok panaszbejelentés érkezett a brit reklámfelügyelethez, az Advertising Standards Authorityhez (ASA), hogy betiltották a posztert Nagy-Britanniában – írja a BBC.

A kérdéses kép egyébként megegyezik az énekesnő nyolcadik stúdióalbuma, a Holy Fvck tavaly augusztusban megjelent lemezének borítójával. A képen az énekesnő kihívó öltözetben fekszik bőrszíjakkal összekötözve egy kereszt alakú kanapén. A plakátból tavaly augusztusban a megjelenést követően hatot raktak ki Londonban, azonban a panaszok miatt mindössze négy napig voltak kint, aztán levették őket.

A reklámfelügyelet szerint elsősorban a keresztényeket botránkoztatta meg a plakát, akik azt kifogásolták, hogy az énekesnő a megfeszített Jézust idézi meg a képen.

A plakát úgy is értelmezhető, mintha a szexualitást a kereszt és a keresztre feszítés szent szimbólumához kötné.

– idézi a lap a reklámfelügyelet indoklását. Az albumot kiadó Polydor Records ezzel szemben azzal védekezik, hogy az album borítója egy művészeti alkotás, amelynek sosem volt célja bárki megsértése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik