Kultúra

Scherer Péter fakarddal és papírpáncéllal készít fel az élet harcaira

Az Úrfi zenekar új dala korunk Don Quijotéiról szól. Klippremier.

„Százszor Don Quijote, ha egyszer sem kell. De százszor fontosabb, hogy szörnyek között ezerszer ember – hallhatjuk az Úrfi zenekar Ezerszer ember című dalában, amelynek friss klipje most a 24.hu-n debütál. A videóban a Scherer Péter alakítja az aggódó apát, aki feleségével közösen készíti fel gyerekét az élet küzdelmeire. Az átadott tudást és szülői elveket kartonpapírból készült lovagi páncél és fakard szimbolizálja, amelyről kérdéses, hogy valóban megvédi-e a rá váró harcokban, ami itt táncos koreográfiát kap.

A dal nagyon személyes ihletésű és az olyan személyek közeli jelenlétét dolgozza fel, akik minden döntésüket a morális iránytűjük szerint hoznak meg. Ez gyakran nem csak az adott személynek okoz nehézségeket, de a közvetlen környezetét is kihívások elé tudja állítani. Nekem a családomon belül volt szerencsém megtapasztalni, ennek a “novellai hős” attitűdnek minden árnyoldalát, de mellette olyan perspektívát is tudott nyújtani, ami nagyon erős munícióként szolgál a mindennapokban

– mondja Száraz Bence, a zenekar frontembere, aki egyben a klip rendezője is. Ő amúgy rendezőként gyakran nagy márkáknak forgat reklámfilmeket, így számára felüdülés kiszakadni a reklámos és a nagyjátékfilmes darálóból egy személyesebb, kis formátumú projektre. Az eredmény itt látható:

Az Úrfi zenekar 2018-ban alakult, és „szövegcentrikus panaszkodós-pop”-ként aposztrofálja a zenét, amit játszanak. Ötödik születésnapi koncertjüket február 11-én adják az Akvárium klubban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik