Kultúra

Mindenki azt hitte, öngyilkos lett egy amerikai írónő, most azonban visszatért

Két éven át hitték halottnak, sőt, adománygyűjtést és árverést is rendeztek az emlékére.

A romantikus ponyvák egész sorát jegyző amerikai írőnővel, Susan Meachennel kapcsolatban 2020 szeptemberében egy rövid, megdöbbentő poszt röppent fel az interneten: egy, állítólag a nő lánya által a nő Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint Meachen öngyilkosságot követett el.

Pályatársai és rajongói hónapokon át gyászolták, sőt, emlékére nem csak adománygyűjtéseket és könyvaukciókat is szerveztek, de még egy antológiát is kiadtak.

Néhány nappal ezelőtt meglepő módon kiderült:

Meachen mégsem halt meg, az öngyilkosságáról szóló poszt pedig puszta kitaláció volt.

A BBC minderről beszámoló híre szerint a Facebook-oldalon az állítólagos haláleset után megjelent rövid bejegyzésekkel kapcsolatosan már korábban is felmerült, hogy nem az írónő lánya, hanem Meachen maga írhatta őket, hiszen ugyanaz a nyelvtani hiba tűnik fel bennük, mint a korábban kiadott regényekben.

Ez a gyanú most beigazolódott, sőt, egy, a BBC által megosztott beszélgetésfoszlány arra is rávilágított, hogy talán a család döntött a halálhír közlése mellett, így a nő pszichiáterével és terapeutájával nyugodtan kezdhette meg a közös munkát.

Az ügyben az elmúlt napokban több korábbi adományozó is felszólalt, akik azt szeretnék tudni, hogy mi történt a családnak küldött kisebb-nagyobb összegekkel, sőt, csalás miatt feljelentést is tettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik